VEDERE DE SUS

Astăzi te invităm să aplici principiul “trebuie să urci foarte sus ca să poți vedea foarte departe” (C. Brâncuși) – numai că la propriu.

Astăzi te invităm să aplici principiul “trebuie să urci foarte sus ca să poți vedea foarte departe” (C. Brâncuși) – numai că la propriu.

Ce ai de făcut concret este să identifici un loc înalt, aproape de tine (poate fi un deal înalt sau  o clădire cu mai multe etaje) și să urci până în vârf sau la ultimul etaj. Ideal este să ieși chiar pe acoperiș, dacă ai cum; să urci pe scările exterioare sau să ieși în balcon – dacă există.

(Un lucru și mai bun pe care îl poți face este să mergi în locul din care se vede cel mai bine satul/orașul tău. Acea clădire sau acel loc care oferă o vedere panoramică. De exemplu, dacă locuiești în Iași, acel loc poate fi etajul 13 în Piața Unirii sau dealul Bucium.)

Așa. Acum uită-te în jur. Încearcă să identifici casa în care stai; strada pe care mergi la școală sau la lucru. Gândește-te apoi la toți oamenii care locuiesc în orașul acesta și imaginează-ți traseele pe care le parcurg în fiecare zi; temerile lor; speranțele, bucuriile, visele; problemele cu care se confruntă; motivele pe care le au de a fi recunoscători.

Trage aer în piept.

Acum gândește-te din nou la tine; la viața ta; traseele pe care le parcurgi în fiecare zi; speranțele, bucuriile, visele; motivele pentru a fi recunoscător.

Când revii, notează în agendă câteva dintre ideile care ți-au trecut prin minte.

Atât. Pentru astăzi, ajunge. Să ai o zi minunată!