Cum să petreci vacanţa alături de copilul tău?

Vacanţa de toamnă alături de copilul tău.

Pentru că elevii cei mai mici vor intra, în curând, într-o mică vacanţă, părinţii deja încep să se gândească la ce vor face cu ei în vacanţă, ce activităţi să facă pentru a îi ţine ocupaţi pe cei mici.

De multe ori părinţii nu găsesc timp pentru a petrece timp cu copii, în vieţile noastre de adulţi sunt doar griji, alergătură, servici şi uităm să mai stăm lângă cei mici şi dragi ai noştri. Dar cei mici, de fiecare dată când stam cu ei, ne aduc aminte că un pic de timp petrecut cu ei contează mai mult decât mult-dorita jucărie sau decât orice gadget şi ne spun, cu bucurie în suflet şi ochi,că “azi a fost cea mai frumoasă zi din viaţa mea”.

Tocmai pentru că vieţile noastre sunt pline de grabă, de griji, de activităţi care mai de care mai variate şi tocmai pentru că adesea ne mustra conştiinţa că petrecem prea puţin timp cu propriii copii, ar trebui să conştientizăm importanţa timpului şi a faptului că noi suntem singurii care îl controlam, de fapt. Acum ai un prilej bun să pui în practică multe activităţi plăcute în vacanţa de toamnă împreună cu copilul tău.

Reguli pentru copii mici şi mari

Dragi părinţi puteţi începe prin stabilirea unor reguli pe care copii să le respecte, atât în vacanţă dar şi în timpul şcolii.  Vă venim în ajutor cu urămătorul tabel. E de scos la imprimantă şi de pus la vedere.

Activitati pentru părinţi şi copii

Dacă tot este toamnă  noi zicem să profitaţi de zilele însorite, de natura colorată şi să creaţi momente magice şi de neuitat alături de copiii voştri. Tocmai de aceea vă propunem o serie de activităţi:

– Mergeţi în parcul plin de culoare pentru o joacă cu frunze;

– Adunaţi frunze pentru o minunată lecţie de botanică despre formele frunzelor;

– Cu cei mici mici puteţi folosi frunzele căzute ca material didactic în învăţarea culorilor;

– Puteţi experimenta o lecţie de gătit folosindu-vă de mere sau dovleci pentru a face plăcinte;

– Faceţi felinare din dovleci;

– Iar de e frig şi ploua o patură pufoasă, o cană de ceai şi un desen animat pot fi o reţetă perfectă de moment magic pentru copilul tău şi pentru copilul din tine.