SUB LUPĂ

Continuăm astăzi seria exerciţiilor pe tema curiozităţii în domeniul profesional.

Astfel, dacă ieri te invitam să cauţi informaţii privind trei domenii în care ai putea profesa (pentru o aplicare a curiozităţii orizontale), exerciţiul de astăzi vizează curiozitatea verticală şi specifică.

O astfel de curiozitate este cea care te va determina să dai curs îndemnului de a alege un subiect – unul singur – din domeniul pe care îl studiezi sau în care lucrezi şi timp de 10 minute să cauţi cât de multe informaţii poţi privind subiectul ales. OK, ştim că ţi-am promis că exerciţiile vor fi atât de scurte încât să încapă pe durata a 5 minute, dar dacă îţi vei alege bine subiectul (astfel încât să îţi placă, să te intereseze, sau – şi mai bine – să te pasioneze) – îţi promitem că cele 10 minute vor trece ca vântul şi ca gândul.

Poţi folosi ce surse de informare doreşti, dar de data aceasta cel mai uşor ţi-ar fi să foloseşti internetul, unde poţi merge din link în link, găsind informaţii tot mai aprofundate şi mai specifice privind subiectul ales.

În timp ce faci acest lucru, nu uita să analizezi felul în care te simţi. Îţi place mai mult sau mai puţin decât exerciţiul de ieri? Ţi se pare mai greu sau mai uşor? Cum te simţi aflând tot mai multe lucruri pe un subiect anume?

De asemenea, acesta este tipul de curiozitate care te va face să mergi în urmă, până la primul exerciţiu – presupunând că abia astăzi le-ai descoperit.

În continuare, încă un cadou, despre valoarea curiozităţii.