Pasiuni de vacanţă: împreună pentru copii şi tineri!

Perioada de desfăşurare: 4.07.2016 – 15.12.2016

Durata Proiectului: 6 luni

Aria de implementare a proiectului: România, mun. Iaşi

Buget: 32 000 lei

Solicitant: Asociaţia pentru Dezvoltare Continuă AD PLUS Iaşi

Parteneri: Asociaţia Centrul de Iniţiativă Civică Alexandru cel Bun Iaşi

Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea ofertei locale de petrecere a timpului liber al copiilor şi tinerilor din Iaşi în vederea dezvoltării multi-disciplinare a acestora până la finalul proiectului.

Obiectivele specifice sunt:

– Creşterea capacităţilor de autoexprimare ale copiilor şi tinerilor din Mun. Iaşi prin participarea la programe educaționale extracuriculare sub forma şcolii de vară.

– Creşterea gradului de implicare a tinerilor în activităţi de voluntariat.

– Oferirea de servicii de orientare şi consiliere în carieră și educație antreprenorială în vederea pregătirii pentru viața activă.

Grup ţintă:
– 40 de tineri şi copii din Mun. Iaşi, în special din cartierele Alexandru cel Bun, Mircea cel Bătrân şi Galata având în vedere că locul de implementare a proiectului este la Centrul de servicii sociale pentru copii Galata.

–  min. 10 voluntari atraşi şi implicaţi în activităţile centrului.

Principale activităţi:

  • Oraganizarea şi derularea activităţilor Şcolii de vară sub forma de ateliere:
  1. Atelier „Magia culorilor” – atelier de arte plastice şi bricolaj: prespune activităţi de pictură, modelaj şi bricolaj care vor dezvolta abilităţile artistice, estetice dar şi creativitatea, imaginaţia. De asemenea pot avea şi scop terapeutic.
  2. Atelier „Mici dar mari actori” – atelier de artă teatrală-muzicală: copiii vor juca într-o piesă de teatru, vor învăţa cum să recite poezii etc. dezvoltând în acest mod abilităţile artistice, arta vorbirii în public crescând astfel stima de sine, încrederea în propria persoană.
  3. Atelier „Ora de joacă” – activităţi de dezvoltare personală dar şi de promovare a jocurilor copilăriei (şotron, Baba oarba, 7 pietre, De-a v-aţi ascunselea, etc), activităţi menite să stimuleze socializarea, lucrul în echipă dar totodată să încurajeze mişcarea. Se va realiza inclusiv o vizită la o fermă din mun. Iaşi cu ocazia căreia copii vor dobândi cunoştinţe de cunoaşterea mediului, zoologie.
  4. Atelier „Emoţiile mele” – este un atelier axat pe activităţi de dezvoltare a inteligenţei emoţionale. Se vor realiza activităţi de autocunoaştere, de recunoaştere a emoţiilor şi trăirilor atât prin fişe de lucru, jocuri, filme axate pe auto-cunoaştere.
  5. Atelier „Sunt un mic conducător” – atelier pentru dezvoltarea abilităţilor de leadership. Va include jocuri de rol, discuţii care să ajute beneficiarii în vederea dezvoltării abilităţilor de leadership.
  6. Atelierele „Trenuleţele prind viaţă” şi „Planoarele prind aripi” – activităţi de dezvoltare a abilităţilor practice şi tehnice. Prespune realizarea a 2 mari activităţi: activitatea de modelism feroviar şi activitatea de aeromodelism. In cadrul activităţii de modelism beneficiarii vor crea diorame cu trenuleţe electrice, planoare. În cadrul acestor activităţi beneficiarii vor acumula cunoştinţe de fizică, electrică dar vor dobândi şi abilităţi mecanice şi tehnice.
  • Oferirea de servicii de orientare şi consiliere în carieră pentru min. 10 tineri.

 

Toate activitățile se derulează în cadrul Centrului Social de Servicii Sociale pentru Copii din cartierul Galata cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași.