Rezultatele proiectului AGRI-PRACTIC – Activitatea de orientare și consiliere în carieră

Scopul activitatii de orientare și consiliere realizată în cadrul proiectului AGRI-PRACTIC a fost de a trasa elevilor consiliati un profil si un traseu profesional adecvat cu abilitatile lor.

În etapa de planificare a proiectului am estimat un număr de 180 de elevi provenind din unitatile scolare  cu profil agroalimentar.

In vederea realizarii activitatii s-au recrutat consilieri de orientare profesionala din randul persoanelor care au absolvit cursurile unei facultati cu profil socio-uman sau un curs autorizat de consilier de orientare.

Programul de consilire a cuprins un numar minim de 3 sedinte de consiliere de grup si 2 sedinte de consiliere individuala. In cadrul sedintelor de consiliere in grup, activitatile se s-au orientat spre: planificarea si dezvoltarea carierei (consiliere privind oportunitati de studii dupa finalizarea scolii, informarea cu privire la cursurile de formare si perfectionare in diverse domenii, dezvoltarea abiltiatilor de lucru in echipa, modalitati de gasire si aplicare la locuri de munca, inclusiv online).

Consilierea a presupus aplicarea de teste de aptitudini cu rolul de a ajuta elevii in luarea unei decizii corecte privind cariera si alegerea unui loc de munca. La sfarsitul sedintelor de consiliere beneficiarii au aflat metode de cautare a locurilor de munca, au exersat redactarea unui CV si a unei scrisori de intentie, au primit informatii despre cum sa se pregateasca pentru un interviu si li s-a inmanat un dosar cu profilul profesional personalizat pe fiecare elev consiliat.

La finalul activității putem afirma că 266 de elevi s-au înscris și au participat la ore de consiliere de grup și/sau individulă. Din elevii înscriși, 217 elevi au finalizat cu succes procesul de orientare și consiliere.

Dacă dorești să afli mai multe despre ce a presupus activitatea de orientare și consiliere în cadrul proiectului Agri-Practic poți răsfoi acest ghid.