Rezultatele proiectului AGRI-PRACTIC – Dezvoltarea abilitatilor de angajabilitate a elevilor

In cadrul acestei activitati s-a dorit dezvoltarea abilitatilor elevilor de a-si cauta activ si informat un loc de munca astfel incit dupa finalizarea invatamantului secundar si tertiar sa isi poata gasi mai usor un loc de munca.

Elevii au invata care sunt modalitatile de angajare, inclusiv despre modalitati de angajare online – care sunt site-urile pe care poti aplica, cum trimiti o aplicatie online la o firma, cum poti verifica daca un angajator exista, etc. De asemenea li s–au transmis informații cu privire la realizarea unui plan de afacere, cum să devin antreprenori dar și cum pot obține fonduri nerambursabile pentru a își realiza propriile afaceri.

De-a lungul proiectului s-au organiza 48 de ediții de evenimente de tipul Biblioteca vie in care, pe rând, profesioniști din diverse domenii și-au povestit cum au ajuns să realizeze o anumită meserie/profesie, ce școli au urmat și care au fost factorii care i-au ajutat în alegerea unui cariere. La evenimentele Biblitoeca vie au fost reprezentanti ai angajatorilor din domeniile agricol si conexe, antreprenori din domeniu, fosti absolventi ai unitatilor scolare care lucreaza in domeniu dar și multi alti profesionisti din domenii diverse – capitan de vas, luptori K1, actori, cosmeticieni, piloti, agenti de politie etc. Dintre cele mai de succes evenimente le amintim pe cel la care au fost invitati Cătălin Moroșanu, Denis Stefan, George Tanase și Nicolae Pîrvu. Elevii vor avea ocazia de a sta de vorba cu fiecare invitat, evenimentul fiind gindit in asa fel incit fiecare dintre invitati sa aiba ocazia de a sta de vorba cu elevii care doresc sa participe.

La aceasta activitate estimam au participat peste 150 de elevi.

Tot in cadrul acestei activitati s-au realizat 5 vizite de lucru la marii angajatori din domeniu agricol si alimentar dar si la unitati de invatamant.

GHID DISEMINARE A4.2