Raincar Iasi

De la autodidact la antreprenor

Miron Costin, fondatorul Raincar Iasi este un autodidact. A lucrat în mai multe firme din Iași  dar s-a gândit că ar fi timpul sa incerce și pălăria de antreprenor nu doar cea de angajat. Ideea de a instala sisteme automate de irigații i-a venit după ce a văzut cum se poate să faci lucrul acesta mai simplu, cu un simplu click de la distanță și cu un consum mult mai mic de apă și energie.

În multe zone din lume care se confruntă cu lipsa resurselor sustenabile de apă sau cu resurse  foarte mici, oamenii au căutat solutii pentru a o folosi cât mai bine, inclusiv pentru a produce alimente și a face agricultură. Noile tehnologii, corelate cu softuri care estimează permanent necesarul de apă pentru diferite tipuri de plante, ținand cont de umidatate, temperatura externa, etc au permis ca sistemele prin picurare sa poata fi controlate de la distanta, foarte simplu, odată instalația proiectată si montată în grădină. Orașul Iași este în continuă expansiune imobiliară, tot mai mulți alegând să locuiască la casă, în zonele metropolitane, unde să aibă, dacă nu o grădină în toată regula, măcar o curte cu gazon.

Costin și-a dat seama că pentru cei care sunt foarte ocupați montarea unui sistem de irigare a grădinii și udarea acestuia s-ar putea să însemne foarte mult timp pe care să nu îl aibă și resurse financiare mult mai mari. Proiectarea unui sistem de irigații automatizat este una personalizată, aceasta se întocmește în funcție de dorințele fiecărui client în parte și de tipul de spațiu verde pe care acesta îl deține. Prin urmare, în vederea executarii acestei proiectari tehnicianul Raincar are nevoie de cateva detalii din partea clientului:

– informatii despre terenul care se doreste a fi irigat: schita terenului, eventual cote pentru zonele ce trebuiesc evitate de jeturile de apa (foisor, gratar, platforme betonate pentru autoturisme, etc.). Daca nu exista va pot ajuta la realizarea acestei schite.
– tipul de sol: gradul de tersare, de exemplu daca este in panta.
– tipul de vegetatie: gazon, tuia, pomi fructiferi, arbori, flori, legume plante decorative etc.

– pozitia sursei de apa si caracteristicile hidraulice ale acesteia: debit si presiune, eventual caracteristicile tehnice ale pompei si sau hidroforului daca acestea exista.

Dacă e să ne gândim și la perioadele în care proprietarii de case pleacă în vacanțe și trebuie să găseasca pe cineva dispus sa vină să ude gazonul pentru a nu se usca, sistemul oferit de Raincar Iași este o salvare. Costin s-a gândit și la cei care au deja grădini și la cum poate să instaleze sisteme de irigare și/sau canalizare fără să fie nevoiți proprietarii să își distrugă trotuare și alei si le oferă servicii de subtraversare, astfel încât afectarea spațiului să fie cât mai mică.

Costin Miron s-a gandit la toate aceste aspecte cand a propus spre finantare planul de afaceri Raincar Iasi. Știe că va fi o provocare să își construiască un portofoliu de clienți solid dar mai știe că dezvoltarea durabilă trebuie să țină cont de resursele existente și de folosirea acestora în mod cât mai eficient pentru ca impactul asupra mediului să fie cât mic și generațiile viitoare să nu rămână fără ele.

Oricând aveţi nevoie de Raincar Iaşi îi găsiţi aici: https://www.facebook.com/RaincarInstall