HAI AFARĂ LA-NVĂȚARE

O nouă provocare pentru echipa Asociației Orientat

Proiectul “Hai afară la-nvățare” este un proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman. Proiectul Hai Afară la-nvățare este implementat în parteneriat cu Școala Gimnazială Mironeasa și Școala Gimanzială Ion Ghica Iași și presupune derularea activitati educationale outdoor pentru 350 de elevi.

Ne dorim prina acest proiect să introducem educatia non-formală (inclusiv in format outdoor) in proiectarea si desfasurarea activitatii didactice la fiecare obiect de studiu precum și prevenirea abandonului scolar in randul elevilor aflati in situatie de risc.

Prin activitățile proiectului urmărim:

 • Cresterea nivelului educational al elevilor pentru a face fata mai bine cerintelor educationale din sistemul formal
 • Cresterea calitatii actului educational si a rezultatelor invatarii;
 • Proiectarea activitatilor educative extracurriculare ca aplicatii concrete a cunostintelor acumulate si a abilitatilor si competentelor formate in cadrul obiectelor de studiu;
 • Stimularea interesului elevilor si a cadrelor didactice de a se implica in proiecte si programe educative, extrascolare si extracurriculare;
 • Cresterea ratei promovabilitatii scolare;
 • Ridicarea calitatii resursei umane din sistemul educational prin participarea la programe de formare
 • Dezvoltarea abilitatilor pentru viata ale elevilor pentru a deveni fiinte independente, capabile sa genereze valoare adaugata comunitatii in care traiesc
 • Crearea unui cadru non-formal, de exersare si de cultivare a diferitelor inclinatii, aptitudini si capacitati, de manifestare a talentelor in arta, cultura, muzica, sport, pictura, iT etc

Activitățile educaționale out-door vor fi organizate pe 3 mari teme:

EDULab va cuprinde activitati menite sa dezvolte dezvoltarea abilitatilor de rationare, aplicare a cunostintelor din sfera matematicii, cunoastrea mediului, stiintelor. Experții angajați vor organiza activități precum Detectivii anotimpurilor, Vânători de comori, Sunt mai bun la…, activitatile care tin de cunoastrea mediului inconjurator, aplicarea cunostintelor stiintifice invatate in clasa prin educatia formala prin activitati practice, activitati de aplicare a notiunilor invatate la scoala in viata reala, inclusiv activitati de observare/descoperire.

POVESTI PENTRU SUFLET va cuprinde activitati activ-participative, interactive menite sa dezvolte abilitati de literatie, intelegere a textului, imbunatatirea limbajului pentru dezv auto-exprimarii, a abilitatior sociale, relationare, empatie, altruism. Clubul de lectură, StoryWalking, Mici jurnaliști, Mici actori sunt doar câteva din activitățile ce se vor derula în cadrul proiectului.

– AVEM TALENT: program ce va cuprinde activitati din sfera sportiva si artistica (desen, muzica, dans etc.). Se vor realiza activitati artistice, sportive inclusiv competitii sportive si artistice. Scopul activitatilor este de dezvolta spiritul artistic dar si incurajarea miscarii ca parte a unui stil de viata sanatos.

Pe lângă activitățile educaționale se va derula și un program socio-educational in vederea pregatirii elevilor pentru viataARIPI CĂTRE VIITOR. Acest program va cuprinde:

 • activități de orientare si consiliere precum CLUBUL MESERIILOR prin care copii vor descoperi meserii locale care ar putea fi reînviate dar și BIBLIOTECA VIE prin care elevii vor interacționa cu specialiști din diverse domenii.
 • Activăți educationale pentru prevenirea parasirii timpuri a scoli realizate afară vor fi realizate pentru dezvoltarea de abilități antreprenoriale, manualitate, artistice etc.
 • Activități de educatie pentru viata sanatoasa, inclusiv ateliere de gatit pentru dezvoltarea abilitatilor
 • Activități de educatie pentru nediscriminare: toti elevii vor participa la activități despre ce inseamna discriminarea, bullying-ul, inclusiv cyber-bullingul.

În proiect vor fi implicați 350 de elevi din care 143 elevi din ciclul primar si 207 din ciclul gimnazial, din care 112 elevi din mediul rural, din care minim 42 de elevi de etnie roma. Vor fi implicate și cadrele didactice de la ambele școli partenere împărțite astfel: 13 cadre didactice de invatamant primar si 25 cadre didactice de invatamant gimnazial.

Bugetul proiectului este de 1.730.456,96 lei.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional  Capitalului Uman 2014 – 2020

 „Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”.

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro