PressLock îți securizează site-ul cu doar câteva click-uri

Cel puțin 50.000 de site-uri web sunt supuse zilnic unor atacuri care vizează furturile de date, crearea de daune sau compromiterea companiilor ori instituțiilor care dețin paginile web. Aproape jumătate dintre atacuri vizează site-urile de comerț electronic adică chiar cele care au cea mai mare nevoie să fie funcționale mereu, iar în majoritatea cazurilor aceste site-uri nu erau deloc pregătite să facă față hackerilor.

Orice site, indiferent că aparține unei afaceri mici sau unei instituții care deservește contribuabilii unei localități, este vulnerabil și poate fi ținta unui atac cibernetic așa că proprietarii paginii web trebuie să facă îmbunătățirea securității online o investiție prioritară. Iar mediul de afaceri, care depinde tot mai mult de prezența pe Internet, are cu atât mai multă nevoie de soluții care să protejeze site-urile de amenințările cibernetice. Mai ales că în timpul pandemiei tranzacțiile online s-au înmulțit, iar securitatea unui site a devenit o necesitate nu doar pentru cel care deține pagina web, ci mai ales pentru clienții care  caută și recunosc site-urile sigure, care le oferă încredere.

Într-un astfel de context, în care amenințările online sunt în creștere, iar securitatea unui site este o nevoie importantă, dezvoltarea unui software anti-malware e o idee de afacere foarte inspirată. Îi aparține lui Răzvan Chițac, antreprenor Startup Yourself, care a creat un plugin de securitate pentru site-urile realizate pe platforma WordPress cu ajutorul finanțării de 33.000 obținută în proiect. PressLock își dorește să devină o soluție de top în domeniul securității online și un partener de încredere al afacerilor care nu mai vor să-și facă griji din cauza hackerilor. Un atent cunoscător al acestui sector de activitate, Răzvan a identificat bine tendințele în domeniul securității online, a gândit un model de afaceri scalabil și ușor sustenabil și a bifat, astfel, unele dintre criteriile importante pentru a câștiga finanțarea nerambursabilă și a arăta că este un viitor antreprenor de succes.

Chiar dacă a intrat pe o piață foarte activă, cu destul de mulți competitori mari și recunoscuți în domeniu, produsul lui Răzvan vine cu un avantaj pe care companiile concurente nu prea îl mai oferă – se adresează în special clienților mai mici, care vor o soluție stabilă, dar fără prea mari bătăi de cap și pe care echipa PressLock îi asistă pe toată durata colaborării. Încă de când a redactat planul de afaceri, iar PressLock era doar o idee, Răzvan s-a gândit ca produsul lui să fie ușor de înțeles și folosit și de către clienții care nu se pricep la securitate online, iar rolul lor să fie și unul educativ. De aceea, pe blogul site-ului PressLock găsești mai multe articole cu explicații și sfaturi despre securitatea online, tipuri de atacuri cibernetice și cum te poate ajuta pluginul să le eviți.

Clienții pot fi atrași de pe toate continentele, pentru că un produs ca plugin-ul de securitate PressLock este nu depinde de un public local sau național. La nivel global există pentru 200 de milioane de site-uri active zilnic și cam toți atâția potențiali clienți pentru produsul lui Răzvan. Piața este uriașă, iar numărul de utilizatori de Internet e în creștere accelerată, deci și PressLock are toate șansele să se dezvolte.

De ce ai nevoie de un plugin de securitate pentru site-ul tău?

Site-ul tău are nevoie de protecție la fel cum are și proprietatea ta. Dacă îți încui casa cu cheia și, eventual, o protejezi în plus cu un sistem de alarmă, la fel trebuie să faci și cu pagina ta web. Mai ales dacă este construită pe platforma WordPress, cel mai popular sistem de gestionare a conținutului. Aproape 40% din toate site-urile de pe Internet sunt realizate pe WordPress deoarece platforma este foarte versatilă și ușor de utilizat, însă tocmai din cauză că este atât de comună, este și cea mai vizată de către agenții malițioși. Chiar dacă este un sistem CMS stabil, WordPress are și vulnerabilități pe care hackerii le folosesc așa că securitatea unui site construit pe această platformă este crucială în ceea ce privește protecția acestuia sau a clienților.

Un site nesecurizat poate fi modificat sau chiar șters, poate rămâne fără informații importante și date sensibile, care de cele mai multe ori sunt furate și vândute. Cu ajutorul unui plugin de securitate cum este PressLock poți să protejezi date confidențiale (ale tale și ale clienților), să eviți pierderea accesului la site, dar și atacuri mai grave cum sunt cele de forță brută care au drept scop decodarea datelor criptate și aflarea parolelor. Chiar dacă apelezi la un specialist în securitate online, acesta nu are cum să fie la fel de eficient ca un software care scanează continuu site-ul tău și filtrează traficul rău, pe lângă alte beneficii cum ar fi faptul că securizarea site-ului te poziționează mult mai bine în rândul clienților decât cât cele care nu beneficiază de protecția unui plugin. În plus, este mai puțin costisitor, îmbunătățește performanțele site-ului și ușurează gestionarea activității de pe site. Pe termen lung, piratările și atacurile cibernetice au un impact asupra reputației online a companiei și asupra clasamentelor de căutare așa că investiți din timp în securitatea online cu PressLock.