Networking şi surse de învăţare cum să îl faci bine

Trăim vremuri nemaîntâlnite. Nu doar pentru noi, ca indivizi, ci și pentru firme.

Pentru că vremurile sunt excepționale și pentru că multe companii sunt derutate și se întreabă ce să facă în perioada aceasta. Vă propunem pentru această perioadă să învăţaţi să faceţi cât se poate de bine networking, mai ales că acest tip de activitate se poate realiza şi în online.

Scopul general al networkingului e să cunoști oameni, să faci schimb de informații și să cauți oportunități noi. În plus, te poate ajuta să-ți creezi conexiuni utile cu alte persoane sau chiar să-ți dezvolți afacerea. Dacă încerci să te relaxezi când interacționezi cu alții, vei lăsa și o primă impresie mai bună.

Networkingul are loc în fiecare zi, față în față sau online. Cel față în față include orice situație socială care implică prezența fizică în compania altora. Networkingul online poate consta în comunicare pe rețelele sociale, precum LinkedIn sau Twitter.

Networkingul online poate fi considerat la fel de important, dacă nu chiar mai mult, ca networkingul față în față. Odată cu dezvoltarea comunicării digitale și a platformelor de rețele sociale, networkingul online poate fi mai rapid, mai eficient și mai vast decât echivalentul său față în față.

Ce ar fi bine să înveţi?
• Cum să te ferești de obiceiurile nesănătoase în business networking;
• Cum să înveți să faci networking chiar dacă urăști să faci asta;
• Care este stilul personal de a face business networking și ce învățăminte poți trage din propriile comportamente;
• De ce construirea de relații durabile e mai valoroasă decât numărul de cărți de vizită strânse;
• Care sunt etapele unui business networking efectuat cu succes;
• Ce înseamnă networking strategic și care sunt cele mai importante practici care ne ajuta să menținem un network funcțional

Surse de învăţare

  1. Atelierul Digital Google

Cei de la Google au dezvoltat în ultimii ani ceea ce ei numesc Atelierul Digital Google. Practic, ei pun la dispoziţia tuturor cursuri gratuite din diverse domenii. Majoritatea domeniilor sunt destinate antreprenorilor şi prezintă metode de Marketing, cu accent pe marketing online, elemente de SEO, Google ADs, Cum să lansezi online o afacere şi multe alte cursuri necesare lucrului cu mediul on-line.

https://learndigital.withgoogle.com/atelieruldigital/courses

Din lista celor de la Google vă recomandăm să accesaţi cursul de Networking Eficient: https://learndigital.withgoogle.com/atelieruldigital/course/effective-networking

2. Coursera

Coursera este o companie de tehnologie educațională din America de Nord, fondată de Profesorii de Calculatoare Andrew Ng și Daphne Koller. Cu sediul în orașul Mountain View, California, SUA , Coursera oferă cursuri online în diverse domenii de interes, toate 100% online și cu certificare.

Cursurile de pe platforma Coursera sunt de cea mai înaltă calitate. Profesorii lor sunt, în cea mai mare parte, profesori universitari de instituții americane de renume. În plus, platforma are caracteristici tehnologice avansate care permit utilizatorului o experiență calificată, plăcută și atractivă.

Deși Coursera este o platformă pentru cursuri de lungă durată și de formare profesională completă, care în mod normal sunt remunerate, există mai mult de 900 de cursuri pe platforma Coursera, care sunt distribuite gratuit.

www.coursera.org

3. BCR – şcoala de business

BCR vine în sprijinul antreprenorilor atât în mediul online, prin înfiinţarea Şcolii de Business, cât şi prin crearea de spaţii de coworking şi networking. Un exemplu este spaţiul de coworking din Iaşi creat ca urmare a parteneriatului dintre Fab Lab şi BCR.

Spațiu de coworking Fab Lab în Iași, realizat în parteneriat cu BCR și Modex

Investim în comunitatea de antreprenori din Iași, așa că deschidem, împreună cu Fab Lab Iasi și Modex, un nou hub tehnologic de coworking în clădirea BCR din Iași.Noua locație tech va oferi toate condițiile necesare pentru accelerarea colaborării între comunitățile antreprenoriale din Iași.Vezi mai multe despre noul hub tehnologic aici: https://bit.ly/2Wd3ELo

Publicată de BCR pe Vineri, 8 mai 2020

În cadrul Şcolii de Business poţi participa la 3 cursuri utile în dezvoltarea afacerii “Curs de antreprenoriat”, “Management financiar” şi un curs de actualitate “Soluţii pe timp de criză”.

Poţi afla mai multe https://www.bcrscoaladebusiness.ro/

4. Future Learn

Future Learn este o platformă de educație digitală, o platformă de învățare masivă Open Online Course cu 143 de parteneri britanici și internaționali, inclusiv non-universitari.

https://www.futurelearn.com/

5. Udemy

Platforma Udemy oferă o sumedenie de cursuri online care ajută atât la dezvoltarea abilităților din viața reală cât şi la abilităţile profesionale. Și, deși există câteva situații în care Udemy este cea mai bună platformă pentru voi, există alte câteva motive pentru care alte platforme de cursuri online sunt mai bune.

https://www.udemy.com/

6. Fiverr Learn

Este cea mai bună platformă online pentru freelancers. Puteţi accesa cursurile aici https://learn.fiverr.com/ . Găsiţi numeroase cursuri despre networking, marketing online, SEO etc.

6. Bineînţeles, nu uitaţi de STATARIUM, platformă de networking, mentoring, cowfunding etc. Startarium este de asemenea numit şi oraşul antreprenorilor pentru că aici găsiţi informaţii de orice fel necesare creşterii businessurilor.

https://www.startarium.ro/