LA VANATOARE DE COMORI

Începem împreună a doua săptămână pe tema curiozităţii apropiindu-ne în vârful picioarelor de domeniul profesional.

Astfel, pentru astăzi, ca exerciţiu, te invităm să identifici trei domenii în care ai putea profesa şi să cauţi câte două informaţii noi pentru fiecare dintre aceste domenii.

Când îţi alegi domeniile, te poţi orienta fie spre trei “ramuri” ale aceluiaşi domeniu mare; fie către o combinaţie între domeniul pentru care te pregăteşti / te-ai pregătit şi domeniile în care ai visat mereu să lucrezi, fie către domeniile către care îţi imaginezi că se vor aplica în viitor cunoştinţele şi pregătirea ta.

Ca de obicei, poţi folosi pentru informare ce surse doreşti (site-uri, reviste, profesionişti care lucrează în domeniile respective, etc.).

În timp ce faci asta, observă cum te simţi: din care domeniu îţi face o reală plăcere să cauţi informaţii? Unde aflarea unei informaţii duce la altă informaţie şi aşa mai departe? Există vreun domeniu dintre cele alese care te plictiseşte?

De asemenea, în procesul căutării de informaţii, nu te sfii să adresezi întrebări oamenilor care lucrează în domeniile respective sau care deţin mai multe cunoştinţe decât tine şi nu te mira dacă se întâmplă ca o parte dintre informaţiile aflate să te inspire să iniţiezi diferite acţiuni. Dacă se întâmplă asta, dă-le curs cu încredere. La urma urmei, viitorul aparţine celor curioşi!

The Future Belongs to the Curious from Skillshare on Vimeo.

Atât pentru azi. Să ai o zi plină de satisfacţii!