Învață cu plăcere la Centrul de Meditații Mondrian

În spatele reușitei elevilor este mereu un profesor dedicat și pasionat de adevărata artă a educației, consideră echipa Centrului Mondrian din Roman, una dintre afacerile care s-a înființat cu ajutorul finanțării de 33.000 de euro câștigată în proiectul Startup Yourself.

Centrul de Meditații Mondrian a apărut din dorința lui Daniel Zăpodeanu de a oferi elevilor din orașul Roman și satele învecinate o alternativă de studiu și suport în pregătirea școlară și profesională. Foarte mulți elevi din Roman călătoreau în orașele universitare apropiate, Iași și Bacău, pentru meditații, cu mari cheltuieli de timp și bani, iar pentru profesorii care ofereau meditații pe cont propriu era mereu dificil să găsească un spațiu potrivit. Așă că În cei peste 9 ani de experiență ca profesor de matematică, Daniel a observat că tot mai mulți părinți și copii își doresc un cadru sigur și transparent, inclusiv din punct de vedere administrativ-financiar, în care să își îmbunătățească atât cunoștințele dintr-un anumit domeniu de studiu, cât și să facă parte dintr-un proces de dezvoltare personală. Cei care aleg Centrul de Meditații Mondrian nu o fac doar pentru a se asigura că vor promova examenele de admitere la gimnaziu, liceu sau Bacalaureat, ci pentru consiliere vocațională și profesională – aici au parte de o experiență educațională completă și personalizată, orientată către nevoile lor.

Beneficiile meditațiilor de grup

La Mondrian, învățarea are loc de obicei în echipă și se încurajează competiția pozitivă, interactivitatea cu profesorul și ceilalți membri ai grupului. Profesorul este cel care predă, dar elevii învață chiar și când aud o întrebare la care ei nu s-au gândit sau când află de la colegi alte metode de rezolvare a unor probleme. Dacă se formează corect grupele de lucru, pe niveluri de cunoștințe și vârstă, ședințele de grup sunt mai eficiente, mai plăcute și au mai multe avantaje:

  • dezvoltă spiritul critic și autocritic, abilitatea de a adresa întrebări și a explica
  • îmbunătățește colaborarea și diversitatea de opinii
  • încurajează crearea și menținerea relațiilor de prietenie
  • îi determină pe elevi să fie mai responsabili față de eforturile echipei și profesor

Se pot forma grupe de meditații de 2, 3 sau maxim 5 persoane, astfel încât fiecare elev să primească suficientă atenție din partea profesorului și colegilor, însă există și opțiunea pregătirii individuale pentru copiii care au nevoie să învețe intensiv, în propriul ritm.

Centrul oferă meditații pentru toate grupele de vârstă – învățământ primar, gimnaziu, liceu, dar și adulți. Elevii se pot pregăti la aproape toate disciplinele școlare (limba și literatura română, engleză și germană, matematică, biologie, fizică, geografie, fizică și istorie), iar adulții pot lua meditații la limba română, engleză și germană.

De ce să alegi Centrul de Meditații Mondrian

Rezultatele obținute de cei care s-au pregătit la Mondrian sunt cea mai bună recomandare. Însă cel mai bun motiv sunt experții de la Centrul Mondrian, doar profesori foarte bine pregătiți și cu referințe deosebite, care promovează învățarea interactivă și o îmbină cu dezvoltarea personală. Echipa centrului a trecut prin nenumărate evaluări naționale și probe de bacalaureat și a trăit alături de sute de elevi emoțiile examenelor și bucuria reușitei.

Profesorii evaluează mai întâi stilul de învățare și nivelul de cunoștințe al fiecărui elev, apoi adaptează materia și metodele de predare formale și non-formale în funcție de nevoile fiecărui elev și stabilesc modul de lucru. Meditațiile se desfășoară într-un cadru relaxat, fără teamă, cu implicarea și susținerea permanentă a profesorilor. Fiecare cursant are parte de evaluare periodică, iar profesorii discută cu elevii și părinții stadiul în care au ajuns copiii, raportul de progres, dar și detalii despre dezvoltarea personală – care ar fi cel mai potrivit traseu educațional în funcție de aptitudinile personale, cum să își descopere vocația sau să ia decizii asumate cu privire la viitoarea carieră. În plus, Centrul Mondrian este amplasat accesibil, în centrul orașului Roman și este amenajat și dotat corespunzător, iar planificarea ședințelor este flexibilă.

CONTACT

Bd. Roman Mușat nr. 71

mondrianedu@yahoo.com

0760 303 916 // 0748 858 137

www.facebook.com/meditatiimondrian