Instrumente de Business

Canva – de la o aplicație de design pentru amatori la o afacere de 6 miliarde de dolari

Povestea Canva a început în 2007 când Melanie Perkins – o simplă studentă la Universitatea din Australia de Vest – își ajuta colegii în realizarea proiectelor de grafică și design cu ajutorul programelor tradiționale InDesign și Photoshop. Atunci a apărut ideea de a construi o platformă online care să le ofere utilizatorilor fără aptitudini artistice posibilitatea de a crea cu ușurință anuare școlare și alte asemenea lucrări de design grafic pe baza unor template-uri predefinite.

Platforma Canva oferă servicii „freemium”, adică premium și gratuite oricui dorește să realizeze proiecte de design pentru cărți poștale, imagini destinate rețelelor de socializare sau diverselor tipuri de prezentări, având și un serviciu taxabil – Canva Pro – pentru proiectele mai complexe destinate zonei de afaceri.

În plus, Canva a cumpărat în anul 2019 platformele online Pixabay și Pexels care oferă atât fotografii de tip stoc cât și contra cost, serviciu popular mai ales în rândul bloggerilor, jurnaliștilor, oamenilor de marketing și web designerilor.

La începutul pandemiei, Canva și-a asumat angajamentul de a-și plăti în continuare toți angajații, dar a înghețat procesul de recrutare. De asemenea, compania și-a închis temporar sediul iar designerii s-au adaptat lucrului la distanță. Cu toate acestea, Canva este una dintre puținele companii care au beneficiat din transferul muncii către mediul online și remote, ajungând la un număr de 30 de milioane de utilizatori lunar, potrivit techcrunch.com.

Business Model Canvas și de ce ai nevoie de el?

Business Model Canvas este un instrument extrem de popular, prin care îți structurezi modelul de business, îl vizualizezi și îl prezinți într-un mod clar și concis, ca pe o planșă. Te ajută să te organizezi și să testezi elementele, iar mentorilor sau investitorilor le arată cum va face bani afacerea ta, într-un mod repetabil.

Ce înseamnă și cum te ajută definirea propunerii de valoare ( Value Proposition Canvas)?

Value Proposition Canvas te ajută să formulezi propunerea de valoare: o frază concisă, ușor de înțeles, care oferă claritate asupra diferențiatorilor produsului și benefiicilor aduse clienților.

Business Selfie

Un chestionar simplu și revelator să te reconectezi la afacerea ta. Un fel de Business Model Canvas, mai simplu de completat și cu mai mult focus pe nevoile tale, azi. Il poti completa aici

Pune-ți întrebările importante despre afacerea ta

  • Trebuie să faci un overview rapid al afacerii tale
  • Ai nevoie să pui lucrurile pe hârtie înainte să găsești soluții
  • Ai nevoie să verbalizezi punctele forte și cele sensibile
  • Vrei pur și simplu să obții mai multă claritate în business

Urmează pașii:

  1. Completează chestionarul te conduce prin întrebările importante pentru afacerea ta
  2. Salvează răspunsurile tale se salvează în contul tău gratuit pe Startarium
  3. Descarcă pentru ca este disponibil oricând, din contul tău, ca document curat și editabil
  4. Discută pe baza documentului, cu echipa ta, consultanți sau parteneri