Ingenious Solutions, un startup cu apetit pentru energie

O calitate importantă a unui antreprenor de succes este capacitatea de a vedea lucrurile un pic înaintea celorlalți în domeniul în care a ales să-și deschidă o afacere, însușire prin care se remarcă și echipa Ingenious Solutions din Bacău. Specialiști cu experiență în domeniul lucrărilor de instalații electrice, care au lucrat mult timp la una dintre cele mai mari companii de profil din România, au luat-o de la zero într-un startup cu apetit pentru energie.

Chiar dacă în județul în care și-au deschis afacerea cu ajutorul finanțării Startup Yourself există suficienți concurenți care încearcă să se mențină relevanți pe piață, au identificat cum se pot poziționa eficient și diferenția de aceștia. Ceea ce îi deosebește de competitori sunt soluțiile tehnice și constructive dezvoltate chiar de ei, dar și faptul că doresc să se axeze pe proiectarea de sisteme de energie regenerabilă, cum sunt panourile fotovoltaice, pentru care există o cerere în creștere.

O diferență pozitivă pentru noi și mediu

Cei de la Ingenious Solutions au observat că din ce în ce mai mulți locuitori din zonă sunt tot mai conștienți de nevoia de a locui în case eficiente energetic și doritori de a proteja mediul înconjurător, însă nu au multe opțiuni în ceea ce privește furnizorii. În plus, majoritatea firmelor lucrează fără atestare ANRE, vulnerabilitate pe care echipa Ingenious Solutions a vrut să o elimine încă de la începutul activității, ca un prim pas care demonstrează clienților că sunt responsabili și serioși.

Pe lângă faptul că atestarea face firma lor mai atractivă pentru clienți și mai puțin vulnerabilă la controalele autorităților, le asigură și avantaje în fața concurenților deoarece le permite să lucreze cu persoane juridice și să participe la licitații. Iar acest lucru înseamnă că bifează și alte calități importante ale unui antreprenor cu potențial – buna cunoaștere a domeniului de activitate și spiritul organizatoric.

În nici două luni de la începerea lui 2021 au primit deja trei solicitări de instalare de sisteme fotovoltaice ceea ce dovedește că rețeta lor de afaceri este una bună și îi încurajează că piața energiei solare va crește în perioada următoare, odată cu business-ul lor. De altfel, încă din etapa realizării planului de afaceri cu care au obținut finanțarea nerambursabilă s-au ghidat după studii care arată că procentul instalării de panouri solare în clădiri comerciale și mai ales în locuințe se va dubla în următorii cinci ani, iar activitatea lor arată că lucrurile merg în această direcție.

Dorința echipei Ingenious Solutions este să-i ajute pe oameni să se bucure de puterea soarelui și să profite de avantajele energiei verzi: economii la factura de electricitate, mai puțină poluare, un mediu mai curat pentru generațiile următoare. Puteți face pasul spre mai multă autonomie energetică împreună cu ei – vă vor ajuta pe tot parcursul procesului, de la alegerea sistemului potrivit nevoilor voastre, la instalarea panourilor și orice alte lucrări electrice vor fi necesare.