Cum echilibrăm viața profesională cu cea personală – beneficii pentru companii

Echilibru viață profesională-viață personală este unul dintre aspectele care poate îmbunătăți productivitatea în cadrul oricărei companii care o aplică, cu beneficii direct vizibile în funcționarea și dezvoltarea afacerii. O afacere de succes nu este doar cea care are profituri bune, ci și cea care are grijă de cei care o fac să fie profitabilă. În cadrul proiectului Startup Yourself ne dorim ca viitoarele afaceri să fie nu doar profitabile ci să genereze o nouă mișcare în rândul antreprenorilor din România care reușesc să se gândească și la angajați.

Ce înseamnă echilibru viață profesională-viață personală (WLB – WORK-LIFE BALANCE)?

Echilibrul între viața profesionalã și cea personală (work-life balance- WLB) este definit ca fiind acea situație caracterizată prin satisfacție, conflict de rol minim și funcționare optimă a angajatului/angajatei, atât în sarcinile și rolurile de la locul de muncă, cât și în cele din viața personală/de familie.

De ce e nevoie de echilbru între viața profesională și cea personală?

Pentru că cea o companie nu există în afara oamenilor săi.

Oamenii, cu abilitățile și competențele lor, reprezintã resursa cea mai valoroasă a oricărei companii. În prezent, reperele principale ale acestora au ajuns sã fie schimbarea și identificarea de modalități prin care să se mențină adaptate la schimbare. În acest context, concilierea între viața profesionalã și cea privată înseamnă recunoașterea vieții personale a fiecărui angajat, în afara mediului sãu de lucru.

CUI SE ADDRESEAZĂ?

Măsurile de conciliere se adresează tuturor angajaților, indiferent de vârstă, fie că sunt bărbați sau femei și NU vizează numai pe acei angajați care au copii.

DE CE AVEM NEVOIE DE ECHILIBRU?

1. Argumente de gen
Femeile și bãrbații își doresc o carieră de succes și o viațã personală împlinită

2. Argumente organizaționale
Dezechilibrul dintre viața profesională și cea de familie afecteazã angajații, familia acestora și compania în care lucrează.

3. Argumente statistice
Numeroase statistici europene și internaționale subliniază problemele cauzate de conflictul muncă-viață personală.

4.Argumente de sănătate mentală
Echilibrul influențează sănătatea mentală a angajaților, iar sănătatea lor mentală le influențează performanța în muncă.

 

CARE SUNT PRINCIPALELE OBSTACOLE ÎN REALIZAREA ECHILIBRULUI ÎNTRE VIAȚA PEROFESIONALĂ ȘI CEA PERSONALĂ?

Lipsa facilităților de îngrijire a copiilor și a altor persoane dependente;

Program de lucru prelungit sau neregulat și lipsa flexibilității timpului de lucru;

Distribuția inegală a muncii în gospodărie între femei și bărbați.

Pentru a descărca întreg materialul: Echilibru viata profesionala viata personala

Pentru a fi sigur că eşti la curent cu toate noutăţile şi informaţiile din domeniul Egalităţii de şanse, gen şi nediscriminare, consultă frecvent secţiunea Egalitate de şanse pe de siteul: https://afacerinordest.com/egalitate-de-sanse/.

De asemenea, urmăreşte postările de pe pagina de facebook a proiectului Start Up Yourself: https://www.facebook.com/AfaceriNordEst/

Start Up Yourself este un proiect de dezvoltare şi sprijin a antreprenoriatului din Regiunea de Nord-Est, proiect co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020.

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României