DISCOVER IASI

Cosmin Obreja – antreprenor tânăr dar curajos şi entuziast

Pe Cosmin l-am cunoscut prima data cand a venit la noi la birou sa discutam despre planul lui de afaceri pentru care tocmai primise finantare. Ne-a intins mana deschis si ne-a privit in ochi. Nu prea stia de ce il invitasem avand in vedere ca deja mersese la cel putin alti doi parteneri in proiect sa semneze contractul de finantare si sa intre in birocratia asociata, de cele mai multe ori, accesarii fondurilor europene. Noi l-am asteptat cu o cafea si cu dorinta de a-l cunoaste si a vedea daca il putem sprijini sa isi promoveze mai bine afacerea abia inceputa. Ne-a placut onestitatea si modestia lui, si mai ales faptul ca deborda o energie pozitiva, molipsitoare, in ciuda faptului ca se confrunta deja cu tot felul de obstacole . Stiam ca nu se va lasa doborit si va gasi intotdeauna solutii ca sa mearga mai departe desi are doar 26 de ani.

Ideea de a incepe o afacere care sa combine dorinta de a avea grija de mediu cu placerea oamenilor de a calatori si descoperi locuri noi fiind, in acelasi timp, prietenosi cu mediu i-a venit si, pentru ca locuind in Iasi in perioada studentiei si-a dat seama de potentialul zonei de a folosi biciclete electrice pentru deplasari in oras si in imprejurimi.

Discover Iasi ofera tururi ghidate cu biciclete electrice si non-electrice atat celor din orasul Iasi care nu au propriile biciclete, cat si celor care viziteaza Iasul si isi doresc sa ajunga la obiectivele turistice din oras si din imprejurimi.

Este o afacere inceputa cu mult entuziasm dar si cu multa responsabilitate, in conditiile schimbarilor climatice pe care le traim si la care contribuim fiecare dintre noi, intr-un fel sau altul. Bicicletele electrice reprezinta o alternativa mult mai prietenoasa pentru mediu decat utilizarea, de exemplu, a unei masini in care mergi doar tu la servici. Impactul pe care il are folosirea unei biciclete electrice asupra mediului este mult mai mic decat al unei masini pe benzina sau motorina. Iar daca nu te simti pregatit sa pedalezi la deal pe Copou sau pe dealul Bucium, bicicleta electrica te ajuta sa iti economisesti energia ca sa te poti bucura de priveliste.

Cosmin deja construieste o comunitate in jurul Discover Iasi datorita experientei pe care a acumulat-o inca din vremea studentiei, cand a facut parte din Board of European Students of Technology si Liga Studentilor Electrotehnisti Iasi si isi doreste sa devina parte a unei dezvoltari urbane durabile care tine cont si de mediu, nu doar de profitul afacerii.

Daca sunteti din Iasi faceti-le o vizita prietenilor nostri din Discover Iasi, ii puteti gasi pe Str. Smârdan 57 (https://www.facebook.com/discoveriasi/). Daca nu sunteti din Iasi, dar va doriti sa il vizitati si sa aveti cu cine povesti despre Copou, Bojdeuca lui Creanga sau de ce nu, Conac Polizu si Cotnari tot pe cei de la Discover Iasi va invitam sa ii sunati la nr.
0752364322.

Sigur nu o sa va para rau!