Direcționează 3,5% către Asociația Orientat
Vă reamintim că și anul acesta puteți redirecționa până la 3,5% din impozitul pe care îl oprește statul din salariul realizat de fiecare dintre noi.
Mecanismul de redirecționare este foarte simplu: descarcă formularul 230 de la noi de aici și completează-l conform instrucțiunilor de la final. Introdu corect toate datele și completează anexa doar dacă vrei să direcționezi către mai multe ONG-uri. Dacă nu ești sigur de datele noastre, ia legătura direct cu noi fie, pe pagina de facebook – https://www.facebook.com/AsociatiaOrientat, pe email – adplus.iasi@gmail.com. Și anul acesta avem formularul precompletat ca să te ajutăm în pregătirea lui. Noutatea de anul acesta este că poți alege să direcționezi cei 3,5% către mai multe organizații.
După completare, ai mai multe variante de depunere: îl duci personal la ANAF-ul de care aparții (după adresa din buletin), îl trimiți cu confirmare de primire, îl depui online sau ni-l dai nouă să îl depunem în numele tău. ANAF procesează formularul, iar suma va fi virată în contul organizației/organizațiilor pentru care ai optat să redirecționezi. Felicitări, ai făcut o diferență în comunitatea ta!
În cazul în care nu faci asta, suma din impozitele tale va rămâne în grija statului român și știm cu toții ce înseamnă acest lucru.
Ce vom face cu banii redirecționați din impozitul tău pe 2020? Vrem să continuăm să oferim suport copiilor din familiile defavorizate din comuna Victoria, județul Iași: să continuăm amenajarea holului de la Școala din Icușeni, să oferim pachete de alimente, haine, rechizite și cărți către familiile nevoiașe, să continuăm activitățile de sprijin educațional – meditații personalizate individual pentru elevii în risc de abandon școlar.
Dacă nu știi încă ce am făcut până acum poți răsfoi raportul nostru pe anul 2020 pentru a te lămuri. Îl poți vizualiza aici.
Cele mai frecvente întrebări pe care le primim pentru acest mecanism de donare și răspunsurile la ele le poți afla în continuare:
Procentul de 3.5% e valabil pentru toate organizațiile? Da! Indiferent de domeniul de activitate.
Până când se depune formularul în 2021? 25 mai 2021.
Care e formularul de anul acesta? Îl găsești pe www.anaf.ro, secțiunea formulare, secțiunea 230 sau direct aici.
Cine poate redirecționa? Persoanele care realizează venituri impozabile: salarii și asimilate salariilor, pensii, activități independente, sportive, drepturi de proprietate intelectuală sau din cedarea folosinței bunurilor (de exemplu, chirii) și cei care au obligația depunerii declaraţiei unice 212, care se depune până la data de 25 mai 2021, inclusiv. Aici intră cei care fac venituri în străinătate și plătesc impozitul în România.
Cine NU poate redirecționa? Persoanele care au venituri sub formă de ajutor social: alocații, indemnizație de creștere a copilului, șomaj, etc. Și cei care au pensii sub 2.000 de lei.
Dacă am primit ajutor de la stat pe perioada stării de urgență în 2020, pot redirecționa? Nu se aplica dreptul de a redirecționa 3.5% din impozitul pe venit la acele venituri de tip indemnizații acordate din fonduri publice din motive de COVID19 (conform OUG 226/2020).
Dacă sunt PFA pot redirecționa? Da, poți face asta prin declarația unică, la rubrica de 3.5%. Fun fact: PFA-urile pot face atât sponsorizări, cât și redirecționare în același an fiscal!
Dacă am bifat redirecționare pe 2 ani, pot să stau fără griji la anul? Da, dacă ai ales să direcționezi pentru 2 ani, atunci anul următor nu va trebui să completezi. Revii cu o nouă depunere la terminarea celor 2 ani.
Ce fac cu a doua foaie din formular? Este anexa pe care o poți completa în cazul în care dorești să direcționezi pentru mai multe organizații (adică 3.5% din impozitul tău va fi împărțit la câte organizații dorești).
Unde îl depun? Fizic, la ANAF-ul de care aparții (după adresa din buletin), prin poștă cu confirmare de primire sau online prin SPV.
Dacă nu pot să îl depun personal, încă pot redirecționa? De cele mai multe ori, dacă depui pentru noi ne oferim să facem asta în locul tău. Ia legătura cu ea și sigur te va sprijini. Nu uita, există și varianta să trimiți sau să depui online.
Am văzut că e nevoie de împuternicire. Ce înseamnă asta? Înseamnă că delegi pe altcineva să facă depunerea în locul tău dacă tu nu poți, astfel că trebuie completată rubrica de împuternicire.
Organizația cunoaște identitatea contribuabililor? De cele mai multe ori, organizația nu are datele tale. Însă sigur își dorește să te țină la curent așa că contactează-ne direct dacă vrei să știi ce facem cu banii primiți de la tine.