CURIOZITATEA DESPRE ALTCEVA

Astăzi îţi propunem, ca exerciţiu, să-ţi manifeşti curiozitatea într-o direcţie cu totul neobişnuită. Şi când spunem “neobişnuită”, ce avem în minte este exact acest lucu: ceva ne-obişnuit. Ceva ce nu intră în mod normal în rutina vieţii tale de zi-cu-zi.

Pentru a face asta, poţi porni de la ceva ce faci în mod normal, după care schimbi traiectoria. De exemplu: dacă îţi începi zilele citindu-ţi emailurile, astăzi ascultă cu interes o poveste a unui coleg; dacă îţi începi dimineţile la cafea, astăzi citeşte un articol pe o temă utilă; dacă eşti la masă, comandă ceva diferit de ceea ce comanzi de obicei; dacă de obicei comanzi de mâncare, astăzi găteşte tu ceva (se pun şi sandwich-urile sau cănile cu ceai).

Un alt lucru pe care îl poţi face astăzi este să urmăreşti oprezentare TED pe o temă aflată departe de domeniul tău; să afli mai multe despre unhobby de care nu te-ai mai ocupat de mult; sau chiar să afli despre iniţiative interesante cum e cea de aici. Hai, că te-am ajutat să-ţi faci exerciţiul…

Sigur, şi mai bine-ar fi să te înscrii la un workshop, la un atelier sau la o activitate – pe o temă despre care nu ştii nimic sau nu ai apucat sa afli prea multe. Asta înseamnă ceva mai mult de cinci minute din timpul tău, dar cine ştie ce efecte surprinzătoare poate avea?

Atât. Pentru astăzi ajunge. Îţi dorim o zi răcoroasă!