Cum construiești o conduită antidiscriminare în firma ta?

Pentru viitorul tău start up este bine să te gândești la o conduită antidiscriminare pe care să o implementezi. De  ce e important acest lucru? Pentru a crește gradul de motivare și implicare a angajaților tăi.

Cum se poate realiza un cod de conduită antidiscriminare în start up-ul tău?

Adoptarea unei politici de combatere a discriminării şi promovare a diversităţii în compania dvs. poate viza unul, mai multe sau toate criteriile de discriminare. În spiritul egalităţii între diferite grupuri expuse discriminării şi aplicării legislaţiei române antidiscriminare, companiile ar putea opta pentru adoptarea unei declaraţii care să vizeze toate criteriile de discriminare.

Sfera de aplicare a politicii respective poate fi generoasă. Poate viza relaţiile între angajaţi, între angajator şi angajaţi, relaţiile cu clienţii, cu partenerii de afaceri. Sau poate fi mai restrânsă vizând doar unul dintre aceste domenii.

Având în vedere că legea română garantează nediscriminarea şi egalitatea în faţa legii în toate domeniile vieţii sociale, companiile ar putea să îmbrăţişeze o sferă mai largă de relaţii în care sunt implicate.

Fii un model pentru viitori tăi angajați

Anumite companii pot găsi oportun să acorde o atenţie specială combaterii discriminării şi promovării egalităţii de şanse pe un anumit criteriu.

După luarea deciziei la nivelul managementului, în sensul angajării în promovarea acestor valori, urmează pasul firesc: transpunerea acestui angajament într-un mesaj care să fie transmis unor grupuri ţintă. Politica trebuie să fie cunoscută, înţeleasă şi însuşită de diferite grupuri. Mesajul şi modalitatea de transmitere a acestuia diferă în funcţie de grupul vizat. Unele doresc să ţină o astfel de politică pentru ele, să nu o facă publică.

Sunt însă multe companii care aleg să îşi promoveze public politica antidiscriminare şi pro diversitate:

  • În materialele de autoprezentare,
  • în materialele publicitare pentru anumite produse sau servicii,
  • în contractele pe care le încheie,
  • în general în discursul lor public sau cu ocazia diferitelor acţiuni prin care se adresează publicului.

Următorul pas după concretizarea angajamentului la nivelul politicii antidiscriminare şi pro diversitate constă în dezvoltarea acestor principii generale în reguli concrete de comportament nediscriminatoriu, ce vor fi cunoscute şi practicate de angajaţi la locul de muncă.

Regulile de conduită nediscriminatorie se introduc:

  1. fie sub formă de clauze în cadrul unui document mai amplu, care vizează mai multe aspecte ale normării comportamentelor la locul de muncă,
  2. fie se constituie într-un document separat.                                                                                                                                                                              Pentru a fi sigur că eşti la curent cu toate noutăţile şi informaţiile din domeniul Egalităţii de şanse, gen şi nediscriminare, consultă frecvent secţiunea Egalitate de şanse pe de siteul: https://afacerinordest.com/egalitate-de-sanse/.De asemenea, urmăreşte postările de pe pagina de facebook a proiectului Start Up Yourself: https://www.facebook.com/AfaceriNordEst/Start Up Yourself este un proiect de dezvoltare şi sprijin a antreprenoriatului din Regiunea de Nord-Est, proiect co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020.Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României