Comunicat de presă

Finalizare proiect “Educație pentru sănătate, educație pentru viață

Asociația Orientat a derulat în perioada 27.09.2021 – 15.12.2021 proiectul “Educație pentru sănătate, educație pentru viață”, proiect de educare a copiilor din Municipiul Iași cu privire la ce înseamnă o alimentație sănătoasă și un stil de viață sănătos. Proiectul a fost co-finanțat de Primăria Iași prin în baza legii nr. 350/2005.

Proiectul nostru și-a propus și a reușit să pună bazele unui stil de viață sănătos. Proiectul a reprezentat doar un început necesar pentru schimbarea percepției populației cu privire la ceea ce poate face fiecare, în cadrul propriei familii, pentru a avea o viață sănătoasă cât mai mult timp. La activitățile proiectului au participat 861 de elevi din ciclul primar și gimnazial, elevi ai școlilor ieșene. În total au fost organizate 48 de ateliere de gătit sănătos care au avut ca scop creșterea gradului de conștientizare a efectelor negative ale unui stil de viață nesănătos. De asemenea toți părinții elevilor participanți la activitățile proiectului au primit Ghidul “Cum sa mananci sanatos”

          Elevii au învățat să își pregătească singuri un mic dejun sănătos, o gustare pentru școală dar și ce nu trebuie să lipsească din alimentația lor pentru a avea premisele unei vieți sănătoase. Atelierele de gătit s-au desfășurat în perioada octombrie 2021 – 15 decembrie 2021.

          Mai multe detalii puteți afla trimițându-ne un email pe adresa – office@orientat.ro sau pe pagina de Facebook – https://www.facebook.com/AsociatiaOrientat.