Competenţe pentru un networking eficient

Networkingul utilizat ca şi strategie de dezvoltare a afacerii nu se poate realiza pur şi simplu mergând la un eveniment, discutând cu diverse persoane şi astfel să te aştepţi la rezultate eficient.

Realizarea eficientă a networking-ului necesită abilități deosebite și majoritatea oamenilor nu se nasc cu cele mai bune abilități de a construi conexiuni semnificative cu alți antreprenori. Cine stabileşte abilităţile şi competenţele necesare networkingul, va putea folosi acest instrument pentru a deschide oportunități viitoare ce pot ajuta la dezvoltarea afacerii.

E nevoie de efort

Unii antreprenori de succes par a se conecta natural și este clar că fie este ceva nativ în modul lor de a interacţiona fie au învăţat cum să facă acest lucru foarte bine. Înțelegerea modului de conectare nu este întotdeauna intuitivă. Mulți oameni de afaceri și antreprenori sunt introvertiți. Puțini dintre noi s-au născut cu abilități de a se conecta naturale, dar cu puțin efort puteți învăța cum să o faceți corect.

La nivel de bază, crearea de rețele este o activitate care îi face pe mulți oameni să se simtă incomod. Pentru a vă conecta în mod eficient, trebuie să ajungeți la persoanele pe care nu le cunoașteți, ceea ce înseamnă că vă puneți în afara zonei de confort. Rețelele personale implică o conversație în timp real, care adaugă presiune și vă cer să gândiți și să reacționați rapid.

Realizată bine, construirea unei reţele este o investiție valoroasă atât pentru tine cât şi pentru afacerea ta. Dezvoltarea abilității de a aborda și de a vorbi cu oameni va fi benefic nu doar afacerea dvs., ci şi pentru dvs. dându-vă mai multă încredere în viața de zi cu zi.

Cinci abilități fac conectarea simplă și naturală

Planificarea

Luați-vă timp pentru a vă perfecționa pitch-ul și purtați mereu cărți de vizită. Cu cât sunteți mai pregătiți, cu atât veți avea o conexiune mai ușoară și mai lină.

Ascultarea activă

Abilitățile bune de ascultare vă pot ajuta să faceți conexiuni valoroase, dar acest lucru poate fi dificil, mai ales atunci când vă conectați în locuri aglomerate și pline de zgomot. Lucrați pentru a fi un ascultător bun, activ, prin menținerea contactului vizual, acordând atenție și răspunzând întrebărilor inspirate și relevante.

Întrebarea strategică

Învățarea de a pune întrebări bune necesită timp, dar este o abilitate valoroasă pentru crearea de rețele. Poate fi distractiv deoarece toată lumea se bucură de conversație mai mult. Utilizați abilități active de ascultare pentru a pune întrebări care se bazează pe ceea ce spune cealaltă persoană. Acest lucru demonstrează că sunteți interesat de ideile lor. Nu vă fie frică să vă creați întrebările dvs. și să încercați să treceți de întrebările standard pe care probabil le aud în mod regulat.

Focalizarea asupra celeilalte persoane

Este prea tentant să vorbim despre noi înșine. Cu toate acestea, dacă vă întoarceți să vă conectați cu cineva, trebuie să faceți conversația despre ei. Este bine să vorbiți puțin despre dvs., dar apoi transformați focalizarea conversației înapoi pe celălalt – și cu siguranță nu încercați să vindeți nimic în timpul primei conversații. Dacă ei vă plac și sunt interesați de ceea ce aveți de oferit, vânzările vor crește de la sine.

Adăugarea valorii

Aceasta este uneori cea mai dificilă abilitate de stăpânit. Gândiți-vă la modalități prin care puteți oferi valoare altora prin cunoștințele, aptitudinile sau chiar prin conexiunile dvs. Înțelegerea valorii pe care o oferiți vă poate ajuta să stabiliți relații reciproc avantajoase.