Ce măsuri de egalitate de şanse, inovare socială și nediscriminare pot insera în planul meu de afaceri

Dacă vă întrebați ce măsuri de egalitate de șanse puteți prevedea în startup-ul finanțat din fonduri europene nerambursabile astfel încât planul de afaceri să aibă succes, iată câteva idei pe care le poți folosi.

Adoptarea unei politici de combatere a discriminării şi promovare a diversităţii în compania dvs. poate viza unul, mai multe sau toate criteriile de discriminare. În spiritul egalităţii între diferite grupuri expuse discriminării şi aplicării legislaţiei române antidiscriminare, companiile ar putea opta pentru adoptarea unei declaraţii care să vizeze toate criteriile de discriminare. Sfera de aplicare a politicii respective poate fi generoasă –vizând relaţiile între angajaţi, între angajator şi angajaţi, relaţiile cu clienţii, cu partenerii de afaceri – sau poate fi mai restrânsă vizând doar unul dintre aceste domenii.

Având în vedere că legea română garantează nediscriminarea şi egalitatea în faţa legii în toate domeniile vieţii sociale, companiile ar putea să îmbrăţişeze o sferă mai largă de relaţii în care sunt implicate.

Ghid practic de măsuri de egalitate de șanse și gen

Pentru a te asigura că atingi cât mai multe puncte în planul tău de afaceri cu privire la analizează fiecare capitol din planul de afaceri și gândește-te ce ai putea prevedea în acesta în așa fel încât evaluatorii să fie convinși că ți-ai însușit noțiunile de bază. Nu uita că pentru a primi finanțarea nerambursabilă de 33.000 de Euro trebuie să demonstrezi că ai un plan de afaceri bine construit, că te-ai gândit la toate aspectele care țin de asigurarea funcționării firmei tale în următorii trei ani și nu în ultimul rând, că te asiguri că primești punctaje cât mai mari pe toate categoriile.

Pentru a vedea cum poți integra efectiv în planul tău de afaceri aspecte legate de egalitatea de șanse și gen, inovare socială și nediscriminare, consultă ghidul nostru accesibil aici:
Ghid mai 2018

Accesează https://afacerinordest.com/wp-content/uploads/2018/07/Ghid-egalitate-de-sanse-mai-2018.pdf pentru a vedea cum poți insera aceste măsuri în planul tău de afaceri.
Articol realizat în cadrul proiectului Start up Yourself, Proiectul este co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020,
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României