CÂT DE DEPARTE SARE AȘCHIA DE TRUNCHI

Bună dimineaţa! Astăzi te invităm la curiozitate cu privire la familia ta.

Ştim că familia este de obicei un subiect sensibil, indiferent că vorbim despre părinţi pe care i-am fi dorit mai prezenţi, de unii care ne-au copleşit cu prezenţa lor; de bunici exagerat de tradiţionalişti; fraţi mai mari care au fost preferaţii familiei, fraţi mai mici prea răsfăţaţi (şi nici măcar nu intrăm în subiectul poveştilor complicate de familie).

Totuşi, familia este un domeniu important al vieţii noastre aşa că exerciţiul de astăzi te invită să afli o poveste pe care nu o ştiai despre un membru al familiei tale.

Poate fi ce membru al familiei doreşti; poţi alege unul preferat de către tine, pentru ca exerciţiul să fie plăcut; pe cineva cu care nu ai mai vorbit de multă vreme, pentru ca exerciţiul să te ajute să nu mai amâni; sau poţi alege un membru al familiei cu care ţi se pare că nu ai nimic în comun, pentru a te ajuta să-l cunoşti mai bine. De asemenea, dacă este cazul, poţi contacta o persoană cu care nu eşti rudă de sânge, dar care a jucat un rol important în creşterea ta.

Te poţi gândi tu la un lucru cu privire la care eşti curios şi pe care nu-l ştii (de exemplu îţi poţi întreba părinţii cum ţi-au ales numele sau cum te-au cunoscut; îţi poţi întreba un bunic cum era tatăl tău / mama ta – în copilărie; îţi poţi întreba un unchi sau o mătuşă despre jocurile pe care le jucau când erau mici sau secretele pe care le aveau în adolescenţă) sau îi poţi ruga pe ei să-ţi spună o poveste pe care n-ai mai auzit-o.

Odată ce te-ai decis să faci exerciţiul, vei vedea că oamenilor le place să fie întrebaţi despre poveştile din viaţa lor, iar tu te vei alege cu o poveste interesantă.

Atât pentru azi. Să ai o zi minunată!

Acest articol face parte dintr-un program de dezvoltare personală pentru tinerii implicați în cadrul proiectului Agri-Practic, proiect cofinantat de Uniunea Europeana prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020.Top of Form