CĂRȚI DE CITIT

Abia aşteptam să-ţi facem cunoştinţă cu exerciţiul de sâmbăta asta pentru că este despre un subiect care ne este foarte drag: cititul.

Fiecare carte citită îţi deschide uşa către o lume nouă, în care nu ai fi putut păşi altfel şi nu poţi citi o carte fără ca la final să fii puţin transformat. De asemenea, nu poţi vorbi despre pasiunea pentru învăţare, fără a vorbi despre citit.  Pare un lucru evident. Însă ca orice alt obicei sănătos, cititul are nevoie de atenţie şi dedicare.

De aceea ne-am propus să-ţi venim în ajutor cu exerciţiul de astăzi. Te invităm deci să-ţi faci o listă cu cele mai importante cărţi de citit în 2012. Dacă eşti un cititor dedicat, poţi include în lista ta până la 15-20 de cărţi; însă dacă nu eşti obişnuit cu cititul, nu pune pe listă mai mult de 5 – 7 cărţi pentru 2012.

Dintre cărţile de pe lista ta, asigură-te că cel puţin una este beletristică şi alta este o carte dintr-un domeniu necunoscut sau puţin familiar ţie. De asemenea, pune pe listă măcar un volum de dezvoltare personală.

Dacă doreşti ca lista ta să fie şi mai inspirată, poţi ruga o persoană a cărei părere o respecţi să-ţi recomande 3 cărţi care i-au plăcut cel mai mult.

Şi pentru că ne place să ne urmăm propriile sfaturi, iată mai jos câteva dintre recomandările noastre:

Citeşte Fericirea autentică a lui Martin Seligman, pentru o înţelegere aprofundată a temelor după care sunt grupate exerciţiile din Anul dezvoltării persnale.

Citeşte Ultima prelegere a lui Randy Pausch dacă vrei o poveste emoţionantă despre împlinirea viselor din copilărie.

Citeşte Brand you 50 pentru o porţie de motivaţie la foc automat spre cum să te pui în mişcare şi să-ţi construieşti brandul personal.

Citeşte Marţi cu Morrie a lui Mitch Albom pentru un exemplu de relaţie de mentorat pe care n-ai s-o uiţi prea curând.

Citeşte Cea mai frumoasă carte din lume de Eric-Emmanuel Schmitt pentru o colecţie de poveşti frumoase cum n-ai mai vazut.

Citeşte Excepţionalii lui Malcom Gladwell pentru a înţelege puţin mai bine felul în care oamenii care îşi pun amprenta asupra lumii ajung să poată face asta. Gata! Atât pentru azi! Să ai o sâmbătă frumoasă!