Calendar de advent – Desene animate

Este săptămâna dinaintea Crăciunului.

Provocarea pentru tine de astăzi este să te uiți împreună cu părinții (sau cu frații mai mari) la un desen animat. Poate fi orice desen animat vrei tu (chiar poți căuta unul cu tematică de Crăciun dacă vrei). Regatul de gheață, Expresul Polar, Arthur Christmas (Marea cursă de Crăciun) – sunt doar câteva exemple.

Ce te rugăm să faci îți timp ce te uiți:

Observă care este personajul principal. Prin ce încercări trece el? Cine sunt aliații lui? Care îi sunt calitățile și care îi sunt defectele?

Cum reușește să depășească obstacolele într-un final?

Dacă tu ai juca un rol în acest desen animat, cine ai fi și de ce?

Dacă viața ta acum ar fi un desen animat, cum s-ar numi?

Experții susțin ideea că ar trebui să-i învățăm pe copii bunătatea și compasiunea – pentru a reduce bullyingul  și comportamentele negative în școală (și acasă). Că ar trebui să punem accentul pe genul de trăsături și comportamente pe care am vrea să le încurajăm – pe lângă a crea reguli clare privind ceea ce nu vom tolera sau vrem să înceteze.

Astfel, la fiecare două zile veți primi de la noi o nouă sugestie de activitate care-i va ajuta pe copii să-și cunoască și dezvolte superputerile, să-și exerseze bunătatea, compasiunea, reziliența, pe scurt acele resurse care-i vor ajuta să se simtă bine în pielea lor și să aibă relații bune cu ceilalți.

Exercițiile se vor concentra asupra uneia sau mai multor nevoi emoționale de bază – a căror împlinire reprezintă fundația pentru o creștere sănătoasă – în timp ce neîmplinirea lor conduce în timp la adoptarea unor comportamente negative, inclusiv de tip bullying, discriminare, intoleranță.   

Bunătatea este contagioasă! Dă-o mai departe!

Material realizat in cadrul proiectului Victoria se educa, proiect cofinantat de Uniunea Europeana prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020.