Bursa de Cititor Nemira

De când cu Seara noastră de poveşti numărul copiilor de la Centrul de Servicii Sociale Galata care citesc şi se bucură de magia cititului a crescut. Noi ne bucurăm. Am reuşit să aducem bucuria cititului şi în sufletele lor.

Uite că cei de la editura Nemira vin în ajutorul nostru cu un concurs minunat. Bursa de cititor Nemira este un proiect concurs care doreşte să  educe prin lectură, să promoveze cultura scrisă şi obişnuiţa de a citi din plăcere.

Prin selecție, Editura Nemira va oferi anual 5 burse de cititor elevilor cu vârsta între 12 și 18 ani, astfel: 2 burse la categoria de vârstă 12-14 ani și 3 burse la categoria de vârstă 15-18 ani. Statutul de bursier aduce fiecărui beneficiar cărți publicate de Editura Nemira pentru tot restul vieții (titluri publicate în colecțiile Nautilus, Young Adult, Babel, Yorick, Istoria, Suspans, Cuaternar, Vorpal).

Secundar, în cadrul acestui proiect, vor fi organizate la cererea elevilor și a profesorilor evenimente în instituțiile de învățământ gimnazial și liceal. Prin implicarea mai multor lideri de opinie (scriitori, persoane publice, bloggeri) în proiect Editura Nemira doreşte să ofere ocuazia unui dialog informal între acești lideri de opinie și elevi, care vor învăța direct de la ei ce înseamnă respectul pentru carte și importanța cititului de plăcere.

Cum te inscrii in proiectul concurs Bursa de cititor Nemira 2017?

Pasul 1: Citeste cu atentie REGULAMENTUL DE PARTICIPARE

Pasul 2: Completeaza formularul de inscriere (campurile sunt obligatorii) 

Pasul 3: Trebuie să scrii un eseu personal pe tema „Cum pot schimba cărțile lumea?”.  Trimite eseul tau, însoţit de formularul de inscriere şi declaratia parintelui sau a reprezentantului legal, pe email la bursadecititor@nemira.ro.

Calendarul Bursa de cititor Nemira 2017

  • Perioada de inscrieri: 1 – 26 noiembrie 2017
  • Data limita de completare a formularului si trimitere a eseului – 26 noiembrie 2017, ora 23:59.
  • 29 noiembrie 2017 – Elevii participanti vor primi un email cu confirmarea inscrierii lor in concurs (doar cei care indeplinesc conditiile inscrierii conform regulamentului).
  • Jurizare: 30 noiembrie – 10 decembrie
  • Anuntarea finalistilor – cei 5 bursieri Nemira: 12 decembrie 2017

 Pentru mai multe informaţii poţi intra direct pe site-ul dedicat acestui concurs: https://nemira.ro/bursa-cititor-nemira. Tot aici vei găsi regulamentul de concurs şi toate detaliile de care ai nevoie.