Bine te-am regăsit!

Vorbeam ieri despre Biblioteca Vie – ca metodă prin care poți discuta într-un mod deschis și apropiat cu profesioniști din domeniul în care îți dorești să activezi și tu.

Astăzi nu ne îndepărtăm foarte mult de domeniul profesional și rămânem în continuare în cadrul temei “pasiunea pentru învățare”. Ceea ce îți propunem, mai exact, ca exercițiu sună în felul următor:

Dacă în prezent ești elev sau student – sau, oricum într-o poziție în care te pregătești, studiezi, te formezi, te invităm să te gândești ce lucruri ar trebui să înveți pentru a te putea angaja / porni o inițiativă pe cont propriu (oricare dintre variante o ai în plan) și pentru a putea profesa în domeniul pe care ți l-ai ales. Ce abilități crezi că ți-ar fi utile pentru angajabilitate? Ce cunoștințe? De unde și cum crezi că le-ai putea obține? Notează toate acestea. Ele îți vor fi utile de câte ori vei dori să alegi un anumit curs de formare / stagiu / eveniment la care îți dorești să participi.

Ca idee, este bine să știi că despre acest subiect este vorba într-o anumită etapă a realizării unui plan de carieră (etapa de informare) – și că poți parcurge această etapă și îți poți face un plan de carieră – bineînțeles pe site-ul nostru – https://platforma.orientat.ro/wp-content/uploads/2015/09/20.-Fisa-de-lucru-Planul-de-cariera.pdf.

Dacă în prezent lucrezi (ești angajat / antreprenor), fă o listă cu lucrurile pe care le-ai învățat și care te-au ajutat să-ți începi activitatea profesională (să te angajezi sau să-ți demarezi afacerea) și apoi te-au ajutat să profesezi în domeniul ales.

Când ai învățat aceste lucruri? Când erai elev sau după aceea? Cum și de la cine le-ai învățat?

Ți-ai fi dorit să le înveți în alt moment sau în alt mod?

Dacă ar fi să dai un sfat elevului care ai fost, privind lucrurile pe care este important să le învețe, ce sfat i-ai da?

Dacă ar fi să dai un sfat celor care sunt elevi acum, în ce fel ar suna sfatul tău? Te invităm să-l împărtășești cu noi, iar noi promitem să ni-l notăm și transmitem mai departe.