Avem nevoie de ajutorul tău în 2024

Redirecționează 3,5% din impozitul datorat statutului

Anul 2023 a însemnat pentru noi lucrul în două școli, din care una dintr-o comunitate nouă. Am lucrat cu peste 600 de elevi atât din ciclul primar cât și gimnazial și cel mai greu este atunci când se termină finanțarea și nu mai putem continua să facem la același nivel ce am construit timp de un an de zile.

Cum ne poți ajuta?

Completează formularul acesta daca ai realizat venituri din salarii in anul 2023 sau declaratia unica (de aici ) dacă realizezi venituri din activități independente. După completarea și semnarea formularului, îl scanezi și îl trimiți pdf pe adresa noastră de emai – office@orientat.ro sau depui formularul la administrația financiară de care aparții (adică acolo unde ai domiciliul declarat în cartea de identitate). Formularele completate se pot trimite și prin poștă către administrația financiară. O listă a acestora o poți găsi aici: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsistentaContribuabili_r/telefoane_judete/Regiuni.htm

Foarte important de înțeles

este faptul că aceasta NU reprezinta o donație și NU te costă nimic. Practic, din impozitul de 10% pe veniturile tale salariale pe care angajatorul (sau tu, în cazul activităților independente) le-ai plătit sau le plătești oricum statului pentru anul 2023, suma reprezentând 3,5% din impozit va fi redirecționată către noi.

Ce faci cu formularul după ce l-ai descărcat?

Dacă ai varianta de a completa direct în pdf mergi și completează informațiile de la Secțiunea I cu datele tale de identificare și semnezi la Semnătura contribuabil. Dacă nu poți completa online în pdf, te rog listează formularul și completează cu majuscule secțiunea I și apoi semnează la contribuabil.

Datele noastre sunt deja completate, dar în cazul în care ai un formular descărcat de pe site-ul ANAF acestea sunt informațiile care trebuie să apară în Secțiunea II , punctul 2. Susținerea unei entități non-profit:

ASOCIAȚIA ORIENTAT,

COD DE IDENTIFICARE FISCALA: 24433338,

Cont: Banca BCR Sucursala Iași, BIC / SWIFT: RNCBROBU, IBAN RON: RO38RNCB0175105307420001

Din 2021 toate organizațiile non-profit pot primi 3,5% din impozitul pe venit. Înregistrarea Asociației Orientat poate fi verificată accesând acest link și introducând codul fiscal 24433338.

Pentru anul fiscal 2023, poți alege de acum să redirecționezi 3,5% din impozitul pe venit prin intermediul companiei tale, cu o cerere (model precompletat parțial) adresată departamentului economic/resurse umane, folosind următoarele date:

denumire a entității non-profit: Asociația Orientat

cod de identificare fiscală: 24433338

Banca BCR Sucursala Iași, BIC / SWIFT: RNCBROBU, IBAN RON: RO38RNCB0175105307420001

Dacă vrei să ne ajuți și mai mult, poți vorbi cu colegii tăi și să redirecționați mai mulți dintre voi prin intermediul companiei în care lucrezi. Decizia de a redirecționa prin intermediul companiei tale îți aparține, iar compania este obligată să permită să-ți ofere detaliile necesare și să te sprijine în acest sens. În cererea adresată departamentului său financiar/resurse umane, poți alege perioada de redirecționare, de la o lună la doi ani fiscali consecutivi.

Dacă ai nevoie de ajutor, contactează-ne la office@orientat.ro și găsim o soluție împreună

Ce vom face cu banii redirecționați?

Vom continua activățile începute în cele 3 școli din satul Slobozia, comuna Voinești, județul Iași (Școala primară Schitu Stavnic, Școala Primară Slobozia Deal și Școala Gimnazială Slobozia). Ne dorim să dezvoltăm în continuare activități de literație pentru elevii din ciclul primar. Vom continua activitățile de dezvoltare personală și prevenirea bullyingului. Vom realiza atelire de gătit și stil de viață sănătos.

Pentru mai multe informații despre proiectele noastre, vizitați pagina www.orientat.ro, https://www.facebook.com/AsociatiaOrientat