Atelier de reparații ENIAC, service rapid pentru laptop-ul sau PC-ul tău

Pentru domnul Ioan Menegon nu există defect de laptop sau PC care să nu aibă o soluționare. Cu multă pasiune pentru domeniul reparațiilor electronice și „perseverență dusă până la încăpățânare” după cum recunoaște chiar el, a reușit să dobândească o experiență vastă pentru a oferi service specializat pentru computere și laptopuri. Timp de 10 ani, a realizat pe cont propriu reparații pentru tot felul de clienți din Târgu Neamț și împreujurimi, iar aprecierile oamenilor l-au încurajat să concureze la competiția de planuri de afaceri Startup Yourself cu ideea unui mic atelier de reparații. Visul a devenit realitate odată cu câștigarea finanțării de 33.000 euro, iar în 2019 a deschis atelierul în centrul orașului Târgu Neamț și i-a dat un nume care nu e ales la întâmplare – ENIAC înseamnă Eficiența Nelimitată a Inteligenței Artificiale a Computerelor, adică ceea ce l-a fascinat mereu pe domnul Menegon în lucrul cu calculatoarele.

Principala activitate a atelierului ENIAC o reprezintă reparațiile hardware diverse (laptopuri, stații PC, telefoane sau alte componente), dar clienții pot găsi în atelier și laptopuri second hand sau refurbished de vânzare, pentru toate bugetele. Cel mai des, clienții îl solicită pe domnul Menegon pentru:

  • curățarea sistemului de răcire/ventilare
  • reparații pe placa de bază, chipuri video, porturi USB
  • înlocuirea sau repararea balamalelor, a carcaselor rupte sau a display-urilor sparte
  • upgrade de memorie RAM sau HDD
  • instalare sisteme de operare sau programe de bază, recuperare date

Cu multă răbdare, atenție și uneori inventivitate, domnul Menegon găsește mereu o rezolvare pentru cele mai uzuale probleme de laptop, dar nu refuză nici provocarea unei defecșiuni complexe. Iar dacă reparațiile nu sunt posibile sau rentabile pentru client, Atelierul ENIAC oferă soluția upgrade-ului de componente sau chiar înlocuirea cu un alt laptop second hand ori refurbished, cu garanție.

Prețurile accesibile sunt unul dintre atuurile cu care firma a intrat pe piață și motivul pentru care mulți clienți revin mereu la atelier. Mai ales că, deși prețurile sunt mai mici decât ale concurenței, domnul Menegon nu oferă servicii mai puțin calitative. Acest lucru se datorează evaluărilor inițiale cu echipamente performante care îl ajută să facă din start distincția rapidă și corectă între cauze și diagnoză și să nu aloce timp și uneori sume semnificative de bani reparațiilor. Cei care apelează la serviciile lui au certitudinea că defectul real este descoperit în cel mai scurt timp, iar reparațiile constă mai puțin decât bănuiesc. În plus, la Atelierul ENIAC evaluarea defecțiunilor este gratuită și se poate realiza și la domiciliul clientului, contra-cost dacă aceștia se află la o distanță prea mare de atelier sau gratuit pentru persoane vârstnice sau cu dizabilități – în acest fel, domnul Menegon simte că oferă înapoi ceva și sprijină comunitatea în care își dezvoltă afacerea.

Un alt motiv pentru care Atelierul ENIAC este foarte apreciat și recomandat de către clienți e faptul că domnul Menegon lucrează în beneficiul lor și îi sfătuiește mereu cum să utilizeze corect echipamentele pentru a evita reparații costisitoare, chiar dacă asta înseamnă că au nevoie mai rar de serviciile lui. De exemplu, celor care îl solicită pentru intervenții pe chip-ul video al unui laptop, care costă mai mult, le recomandă să opteze mai degrabă pentru curățarea profesională a laptopului, la fiecare șase luni, pentru că aceasta este, de regulă, cauza defecțiunilor chip-ului grafic. Astfel, plătesc mai puțin și măresc considerabil durata de exploatare a laptopului.

La Atelierul de reparații ENIAC poți fi sigur că laptopul tău e pe mâini bune.