2% şi de ce să direcţionezi 2%?

Ce este să direcţionezi 2% din impozitul pe venit?

Răspunsul este simplu: orice persoană care realizează venituri poate să direcţioneze 2% din impozit pe venit către orice ONG. În cazul în care tu nu direcţionezi aceşti 2% ei se vor duce la bugetul de stat.

De ce să direcţionezi 2%?

În primul rând, probabil aşa cum ai remarcat şi tu, ONG-urile sunt printrele care reuşesc să realizeze lucruri importante pentru socitate. ONGurile sunt cele care realizează activităţi pentru copii săraci, construcţii de case pentru familii sarace, ajutorarea unor bătrâni sau copii bolnavi şi lista poate continua. Trebuie să ştii că aceste ONG-uri au nevoie să fie ajutate. Tu poţi face acest lucru printr-un simplu gest de a completa un formular.

Dacă tu nu faci acest mic efort de a completa o declaraţie (important: declaraţia 230 este folosită de cei care au venituri din salarii sau pensii în timp ce declaraţia unica este completată de cei care au venituri din alte surse) cei 2% se vor duce la bugetul de stat. Tocmai de aceea: informează-te, alege un ONG şi ajută-l să facă lucruri bune pentru alţii.

De ce să direcţionezi 2% pentru Asociaţia Orientat?

Aşa cum v-am obisnuit de cel puţin 4 ani noi realizăm activităţi pentru şi cu copii. Probabil că nu ştii (pentru că nu obişnuim să ne lăudăm) dar, an de an, aceste activităţi le facem în regim de voluntariat şi reuşim să facem şi alţi oameni să ni se alăture, tot voluntari. Dar totuşi ne dăm seama că pe lângă oameni pasionaţi şi buni, pe lângă copii care vin la activităţi, de multe ori mai avem nevoie şi de resurse financiare: pentru cărţi, pentru materiale diverse (hârtie, culori, carioci, baloane şi multe altele).

Pentru anul 2019 avem planuri mari cu cele 2 programe ale noastre – dezvoltărea emoţională a copiilor şi Seara de poveşti.

Pentru că am văzut că, de la an la an, copii care au venit la activităţi s-au transformat, au devenit nişte oameni mai buni şi mai educaţi. Părinţii copiilor au venit şi ne-au mulţumit pentru că ai lor copii ştiu acum să îşi exprime ceea ce simt sau citesc cărţi. Par lucruri banale dar totuşi importante pentru copii din ziua de azi. Nici nu vă spunem că, în pauze, copii au început să joace jocurile de altă dată, îşi fac prieteni şi diminuează timpul petrecut la device-urile electronice.

Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care dorim să continuăm cu aceste 2 programe.

Cum poți dona 2% pentru Asociația ORIENTAT?

Dacă vrei să faci parte din povestea acestor copii, alege să redirecționezi 2% către asociația noastră, iar noi îți promitem că vom investi timpul și energia noastră să valorificăm cât mai bine donația ta. Nu știm câți sunt cei care ar dona mulți bani, dar sunt mulți cei care, donând câte puțin, pot contribui la îmbunătățirea vieții celor fără prea multe posibilități.

Poți descărca de mai jos formularul care ți se potriveșe. Completează Formularul 230 (dacă în 2018 ai avut venituri numai din salarii) sau Declaraţia unică (dacă în 2018 ai realizat şi alte venituri – din salarii sau activităţi independente sau numai din activităţi independente – profesii libere, drepturi de proprietate intelectuală, chirii etc.).

Vino cu formularul completat sau completează-l chiar la sediul asociației noastre (Str. Nicolina nr. 64, Et2, Cam.21) – ne-ar face plăcere să te cunoaștem și să îți povestim față în față mai multe despre activitățile noastre
Scanează formularul completat și trimite-l pe adresa noastră de email – adplus.iasi@gmail.com, de restul ne ocupăm noi.

Ca o noutate, din anul 2018 poţi opta ca această direcţionare să o faci pentru maxim 3 ani. De asemenea, aceste formulare le poţi depune şi online în Spaţiul Privat virtual pe care îl accesezi de pe www.anaf.ro
Contactează-ne pe email (adplus.iasi@gmail.com) / la telefon (0740662320) și spune-ne de unde putem colecta declarația ta și o vom depune noi la Administrația Financiară de care aparții
Sau online, prin serviciul Spațiul privat virtual pe pfinternet.anaf.ro.

Este esenţial ca formularul completat să fie depus la Administraţia Financiara până pe 25 Mai 2017.

 

Dacă dorești sa faci o donație în sprijinul Asociației noastre, datele noastre sunt:

Asociația ORIENTAT, Judecătoria Iași 128/A/2.09.2008

Str. Nicolina nr. 64, Et. 2, Cam. 21

CIF: 24433338

Cont Bancar: RO38RNCB0175105307420001, BCR Iași

doneaza 230